Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-08@07:16:04 GMT

هوش مصنوعی،تشخیص «مرگ سفید» را رایگان کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۰۳۶۸

هوش مصنوعی،تشخیص «مرگ سفید» را رایگان کرد

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز به نقل از Biosensors ، تشخیص زودهنگام بیماری های واگیردار برای افرادی که از مراحل مختلف آن رنج می برند، یک چالش جدی بوده و هست.

در سال 2016 ، 10.4 میلیون نفر مبتلا به سل شده و 1.7 میلیون نفر فوت کردند که 95٪ آنها در کشورهای کم درآمد و متوسط ساکن بودند.

«اوانجلین آلوسیلا»، استاد زیست سیستم ها و مهندسی کشاورزی در دانشگاه ایالتی میشیگان می گوید: محققان روش سنجش جدید زیستی را برای افرادی که بسیار به آن محتاجند، طراحی کرده اند اما هنوز هم مساله پرداخت هزینه ها معضل مشترک همه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این طرح در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه، باعث یافتن افرادی می شود که به این بیماری مبتلا هستند. همچنین اطلاع رسانی ها مداوم باعث می شود تا مقاومت های دارویی نیز کاهش یابد.

استفاده از این روش در اولین مراحل بیماری و تشخیص آن، درمان سریع را در یک ملاقات بالینی تسهیل می کند. بنابراین باید از استراتژی سازمان بهداشت جهانی برای پایان دادن به سل تا 2035 حمایت کرد.

در حال حاضر دو روش متداول تشخیص سل شامل «میکروسکوپ اسمیر» و سیستم «Xpert MTB / RIF» است. اسمیر میکروسکوپی روشی ارزان است اما فقط حدود 50٪ حساسیت دارد.

سیستم Xpert MTB / RIF حساس است اما دستگاه در حدود 40 تا 20 هزار دلار هزینه دارد و کارتریج آن بین 20 تا 30 دلار در هر آزمایش هزینه دربرخواهد داشت که با این حساب در کشورهای دارای ترافیک زیاد بیماری سل، بسیار گران تمام می شود.

در کشورهای در حال توسعه به لحاظ کمبود مصرف، آزمایشگاه های خصوصی به طور متوسط 70 دلار در هر آزمایش شارژ می کنند و نیاز به برق و خنک کننده نمونه ها دارند.

چند سال پیش برنامه توقف سل WHO، 10 دستگاه Xpert را برای کشور فیلیپین تامین و ذخیره کرد. این ماشین ها باید 100 میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار دهند. در بسیاری از موارد، بیماران مبتلا به سل قبل از این که بدانند به آن مبتلا شده اند، پنج تا ده نفر را آلوده می کنند. ما در این باره فقط به یک روش بهتر برای نجات جان افراد بیشتری احتیاج داشتیم.

روش جدید ثبت اختراع شده از نانوذرات مغناطیسی و لکه های باکتریایی مخلوط شده با نمونه های خلط بیماران استفاده می کند. کارکنان بهداشتی تخلیه مخاط را در یک ویال مخلوط کرده و آن را در معرض آهنربا قرار می دهند. مشاهده نمونه ها از طریق میکروسکوپ ، خوشه های قرمز نانوذرات باردار (مثبت) یا نانوذرات قهوه ای پراکنده (منفی) را نشان می دهد.

برای مناطقی که هیچ متخصص پزشکی در آن نزدیکی وجود ندارد ، تیم Alocilja یک برنامه تلفن هوشمند را با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی تهیه کرده است که می تواند نمونه ها را نیز مرور کند. دقت این تست هنوز هم بالا است (85٪) و این برنامه به عنوان ابزاری عالی برای گسترش پوشش در مناطق بزرگ و دورافتاده عمل می کند. هنگامی که کارکنان بهداشتی سل را تشخیص دادند ، آزمایش DNA را انجام می دهند که مقاومت داروئی سویه سل را تأیید می کند.

وی در باره این طرح می گوید: ما از سرعت اجرای تکنیک راضی هستیم. در 15 دقیقه می توانیم سل را تایید کنیم و در 45 دقیقه می توان مقاومت دارویی آن را تأیید کرد. قادر به انجام ارزیابی کامل طی یک ساعت و تنها در یک معاینه خواهیم بود که این عوامل در تشخیص زودهنگام و مقابله با این بیماری کشنده بسیار مهم هستند.مطالعات میدانی موفقیت آمیز این طرح در نپال ، هند ، پرو و مکزیک صورت گرفته است. کشورهای دیگری که به این روش ابراز علاقه کرده اند شامل کلمبیا ، اکوادور ، اندونزی ، اوگاندا ، آفریقای جنوبی ، غنا و لهستان هستند.

انتهای پیام/

159 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت دانش‌بنیان ایرانی

محمدسجاد امامی آل‌آقا، مسئول فنی و مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۴ به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت تاکنون ۱۶۳ محصول ثبت شده در وزارت بهداشت دارد. امسال در نمایشگاه اینوتکس چهار محصول و کیت تشخیصی مانند کیت‌های «آنتی PR۳»، «آنتی MPO»، «آنتی کاردیولیپید» و «آنتی فسفولیپید» عرضه کرده‌ایم. 

وی اظهار کرد: این کیت‌ها برای تشخیص بیماری‌های خودایمن روماتولوژیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

امامی اضافه کرد: پژوهش‌ها نشان داده‌اند در دنیا از هر ۱۰ نفر، یک نفر به یکی از حدود ۱۰۰ نوع بیماری خودایمنی مبتلا می‌شود؛ بنابراین هم تشخیص و هم درمان این اختلال از اهمیت بالایی دارد.

فعال دانش‌بنیان افزود: کیت‌های «آنتی PR۳»، «آنتی MPO» برای بیماری «وسکولیت» و کیت‌های «آنتی کاردیولیپید» و «آنتی فسفولیپید» برای تشخیص لوپوس و سایر بیماری‌های روماتولوژیک کاربرد دارند. 

وی یادآورشد: این تست‌ها به ویژه می‌توانند به متخصصان روماتولوژی در تشخیص بیماری‌های خودایمنی کمک کنند. 

به گفته امامی، تاکنون تمام این کیت‌های تشخیصی از کشور‌های آمریکا و آلمان وارد می‌شدند و نمونه مشابه داخلی نداشتند. اکنون این کیت‌های تشخیصی با یک چهارم قیمت نمونه‌های خارجی در اختیار بیماران قرار گرفته است؛ قیمت کیت‌های وارداتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ یورو است و حساسیت بالای ۹۰ درصد دارند. 

وی عنوان کرد: متاسفانه تشخیص بیماری خودایمنی بسیار سخت است. هرچه ما تلاش کنیم باز هم کم است. اکنون وزارت بهداشت برای تولید این کیت‌ها یک سری معیار دارد. حساسیت این کیت‌ها باید بیش از ۹۰ درصد باشد تا احراز شوند. مجموعه شرکت با تمامی این مشکلات و موانع توانسته معیار‌های لازم را رعایت کند و این کیت‌ها را به تولید برساند.

امامی گفت: در حیطه بیماری‌های خودایمن بخش خصوصی وظیفه دارد این محصولات را دقیق تولید کند. از سوی دیگر این محصولات برای به نتیجه رسیدن نیاز به سرمایه‌های مالی و انسانی زیادی دارند. اگر دولت حمایت خوبی در این زمینه داشته باشد و هم افزایی بین شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کند، زمان تشخیص و درمان بیماری‌ها کوتاه‌تر خواهد شد.

به گزارش آنا، این محصول روز گذشته همزمان با افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت دانش‌بنیان ایرانی
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • مایکروسافت استفاده از هوش مصنوعی برای پلیس آمریکا را ممنوع کرد